L’Afganistan està de moda… i jo també! (je)

Sembla que l’Afganistan s’ha posat una mica de moda! I és una mica culpa meva! Em fa il·lusió. Ara bé, més caldria que parlessin els afganesos i no pas jo… però els mitjans, el món, ja ho tenen això… si em maten, seré famosa sempre, però si no, els que mai podran marxar del paradís de les bombes són els afganesos, no jo!

Però sí, estic de moda (per sort, ja passarà)  aquí, aquí i aquí… i en venen més… ufffff.

Això sí, La Vanguardia continuarà tenint un periodista que digui coses com “los pashtunes, la etnia de los talibanes”. Ein? A menys coneixements més bestieses i més agosarades… una ètnia s’assimil·la a una ideologia… perdonin periodistes, però no n’hi ha prou que a la universitat aprenguin a escriure, també han d’aprendre a vigilar què diuen, com ho diuen, i que signifiquen els conceptes que fan servir… criminalitzem cultures, si us plau,  que no en tenim prou de fer-ho amb la nostra; i fem vint passos enredera, i tornem a allò de “el nacionalismo se cura viajando”… doncs no, senyors,  no és així, s’excita i s’irrita viatjant, quan descobreixes que les cultures no tenen res a veure amb les ideologies, i els mitjans de comunicació i els polítics s’entesten a utilitzar el que ens fa com a persones i com a societat… la nostra cultura, la genètica dels humans (més important que els genomes…) les cultures del món… per als seus discursos mediocres. Perquè ells no veuen res, o res més, que una eina útil per cobrir les seves mancances de preparació per materialitzar idees noves, impactants, i que serveixin d’alguna cosa al món.

Si us plau, no llegiu més diari que el Le Monde i més web que BBC-South Asia per saber, més o menys, el que passa de veritat a l’Afganistan.

Au! Es nota que ja estic a punt de tornar-hi!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s